ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

6 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις προς Μπάρι  Αναχωρήσεις : 24/07

ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!

Μπάρι, Φότζια, Πεσκάρα, Άσκολι Πικένο, Ανκόνα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ ΒΟΛΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη . Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΦΟΤΖΙΑ (137 χλμ.) – ΠΕΣΚΑΡΑ ( 192 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Φότζια.  Είναι η κύρια πόλη στη πεδιάδα Ταβολιέρε, στην βόρεια Απουλία. Αν και κοντά στη πόλη βρισκόταν η αρχαιοελληνική αποικία Άρποι. Η πρώτη αναφορά στο σύγχρονο οικισμό γίνεται το 1069. Η πόλη προωθήθηκε από τον Οίκο των Βουρβώνων ως αγροτικό κέντρο και ανοικοδομήθηκε ξανά μετά την καταστροφή της από ένα σεισμό το 1731. Η πόλη βομβαρδίστηκε σφοδρά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα είναι σημαντικό βιομηχανικό, τηλεπικοινωνιακό και αγροτικό κέντρο, καθώς παράγει μεγάλες ποσότητες σιταριού και είναι γνωστή για τις ντομάτες και τα πεπόνια της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πεσκάρα. Άφιξη και τακοτποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ημέρα: ΠΕΣΚΑΡΑ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Η Πεσκάρα είναι   πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στην περιφέρεια Αμπρούτσο. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στη περιφέρειά της, με περίπου 123.000 κατοίκους. Βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής, στο δέλτα του ποταμού Ατέρνο-Πεσκάρα. Ο παρών δήμος διαμορφώθηκε το 1926 ενώνοντας το μέρος της πόλης στο νότο του ποταμού και το Καστελαμάρε Αντριάτικο (Castellamare Adriatico), το μέρος της πόλης στα βόρεια του ποταμού. Η περιοχή γύρω από αυτό αποτέλεσε την επαρχία της Πεσκάρα. Στα αρχαία χρόνια η πόλη ονομαζόταν Aternum. Με το ίδιο όνομα ήταν γνωστός και ο ποταμός. Κύριο κτίριο της ήταν ένας ναός με το όνομα Jovis Aternium. Η πόλη καταστράφηκε το 579 από τους Λομβαρδούς. Το όνομα Πεσκάρα έχει τις ρίζες του στο 1140, όταν έγινε γνωστή ως Piscaria που σήμαινε ότι «αφθονούσε από ψάρια». Από τα αξιοθέατα της πόλης όπου και θαυμάσουμε είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο. Επίσης, το “Palazzo del Governo”, όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη της πόλης με 600.000 τόμους, ο Καθεδρικός ναός της πόλης, όπου υπάρχει μια αγιογραφία από τον Ιταλό ζωγράφο Γκουερτσίνο, από το δέκατο έβδομο αιώνα, και η Madonna dei Sette Dolori (“Μαντόνα των επτά πόνων”), μια εκκλησία του 1757. Στη πόλη λειτουργεί επίσης και ένα λαογραφικό μουσείο (Museo delle Genti d’Abruzzo) με εκθέσεις από την περιοχή του Αμπρούτσο.

Η πόλη αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο της Αδριατικής, με μία παραλία που φτάνει τα 20 χιλιόμετρα.

4η ημέρα: ΠΕΣΚΑΡΑ – ΑΣΚΟΛΙ ΠΙΤΣΕΝΟ (ξενάγηση πόλης) (95 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη Άσκολι Πιτσένο. Άφιξη και ξενάγηση όπου θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Βιντζέτζου και τον Καθεδρικό Sant Emidio. Μεταξύ άλλων θα περάοσυμε από τις μεσαιωνικές πλατείες Piazza Del Popolo, Piazza Arringo και Piazza Sant’ Agostino. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα:   ΑΣΚΟΛΙ ΠΙΤΣΕΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ  (122 χλμ.) – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Ηγουμενίτσα. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα:   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 325 χλμ.)
Αφιξη στην Ηγουμενιτσα και μεταφορά στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Ακτοπλοικά εισιτήρια σε ΑΒ4 καμπίνες ΑΝΚΟΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

-Πρωινό η ημιδιατροφή καθημερινά (ανάλογα με την επιλογή σας) .

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας.

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Check points (20 €) κατά ατομο πληρωτέα στον αρχηγό της εκδρομής.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.