ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ

ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

5 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις από προς Λουμπλιάνα

Αναχωρήσεις : 30/07 & 10/08

ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!

Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ,  Λίμνη Μπλέντ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ ΒΟΛΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (610 χλμ.)

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από τα γραφεία μας. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Πριν την βραδινή έξοδο, θα έχουμε το Belgrade by night, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.

2η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (510 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κροατία και άφιξη στο Ζάγκρεμπ. Στην πεζή περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο του θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία του Αγ.Μάρκου στην ομώνυμη πλατεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Μέστροβιτς/Μοντέρνας Τέχνης κα. Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Λουμπλιάνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (60+60 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μαγευτικό τοπίο, της λίμνης Μπλέντ, σχεδόν στα σύνορα με την Αυστρία μέσα σε ένα καταπράσινο αλπικό τοπίο. Χρόνος για προαιρετική βαρκάδα στην λίμνη. Επιστρέφουμε στην Λουμπλιάνα, όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Φραγκισκανικό Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, την πλατεία Πρέσερν με την ανοιχτή αγορά, την γέφυρα του Δράκου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην ομώνυμη πλατεία. Για όσους επιθυμούν μπορούν με τελεφερίκ, απευθείας από το κέντρο της πόλης να ανέβουν στο Κάστρο της πόλης, του 12ου αιώνα για να θαυμάσουν την θέα της πόλης από ψηλά. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης για αγορές σε αναμνηστικά είδη πολυτελείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ –ΙΣΤΡΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ( 220 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για τα Σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με το ειδικό τραινάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διάφορων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη μαγευτική πόλη της Ριγιέκα και το προάστιο της Οπατία, με τις αριστοκρατικές επαύλεις. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση εξ ιδίων στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στη Λουμπλιάνα το βράδυ, και προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση των εκδρομέων. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λουμπλιάνα για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση :

-Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 30/07 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1η ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

2η ημέρα :  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

3η ημέρα :  ΣΠΗΛΑΙΑ – ΙΣΤΡΙΑ

4η ημέρα :  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

5η ημέρα :  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

-Πρωινό η ημιδιατροφή καθημερινά.

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

-Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο.

-Μία χειραποσκευή βάρους 5kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.