ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – KΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ

ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

5,6 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις από προς Ντουμπρόβνικ

Αναχωρήσεις :

5 ΗΜΕΡΕΣ –  19/7, 31/7, 9/8 & 21/8

6 ΗΜΕΡΕΣ –  18/7, 30/7, 9/8 & 21/8

ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!

Τρέμπινιε, Κότορ, Μπούτβα, Άγιος Στέφανος, Σπλιτ, Τρογκίρ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ ΒΟΛΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΙΡΑΝΑ (410 χλμ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση για τα σύνορα. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, έλεγχος διαβατηρίων και στάση για καφέ στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Συνεχίζουμε για τα Τίρανα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και δείπνο διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ (175 χλμ,) – ΚΟΤΟΡ (25 χλμ.)  – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (80 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Αρχικά θα επισκεφτούμε την Μπούτβα (μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη) και θα περιηγηθούμε σύντομα στην παλιά πόλη. Ακολούθως επίσκεψη-περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Κότορ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, στο μυχό του ομώνυμου φιόρδ, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ. Μια πόλη με πολλές εκκλησιές και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Μέσω Τίβατ, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Μέσα από μία φανταστική διαδρομή, κατά μήκος της κοιλάδας Κονάβλε και περνώντας τα σύνορα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στο Τρέμπινιε, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Ξενάγηση στην παλιά πόλη)   (30+30 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Πρώτη γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα- πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, ανακαλύψτε κρυμμένες γωνιές και απολαύστε το ποτό σας. Προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Στη συνέχεια απολαυστε μια προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΜΟΣΤΑΡ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑΡΙ ΜΟΣΤ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO. ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΜΟΣΤΑΡ (115 χλμ.)  – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (115 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μόσταρ, την πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Το όνομα της πόλης οφείλεται στο κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Παλαιά Γέφυρα), που είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε στον πόλεμο της Βοσνίας από τους Κροάτες και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα :  EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΝΤΕΛΩΤΕΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ,  ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΠΛΙΤ & ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΡΟΓΚΙΡ
ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΣΠΛΙΤ (225 χλμ.) – ΤΡΟΓΚΙΡ (30 χλμ.) – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (260 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια εκδρομή για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περνώντας πάνω από την φαντασμαγορική γέφυρα Τούτζμαν και κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αρχαιότητες απο την ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) για φαγητό. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6n ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (30 χλμ.) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση :

-Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

-Στην 5ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ και το Τρογκίρ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 9/8 & ΣΤΙΣ 21/08 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΩΣ ΕΞΗΣ :

1η ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

2η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Ξενάγηση στην παλιά πόλη)

3η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΜΟΣΤΑΡ

4η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

5η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ

6η ημέρα :  ΤΙΡΑΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

-Ημιδιατροφή καθημερινά.

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

-Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο.

-Μία χειραποσκευή βάρους 5kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.