ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ – ΓΥΡΟΣ ΙΣΤΡΙΑΣ

ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

7 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις από προς Λουμπλιάνα

Αναχωρήσεις :

30/07 & 08/08

ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!

Τρέμπινιε, Κότορ, Μπούτβα, Σπλιτ, Τρογκίρ , Λουμπλιάνα, Λίμνες Πλίτβιτσε

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ ΒΟΛΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΙΡΑΝΑ (410 χλμ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα. Διέλευση των συνόρων στην Κρυσταλλοπηγή, έλεγχος διαβατηρίων και στάση για καφέ στο Πόγραδετς, στις όχθες της λίμνης Οχρίδας. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στα Τίρανα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

2η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ (173 χλμ.) –  ΚΟΤΟΡ (23 χλμ.) – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (81 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μαυροβούνιο . Θα επισκεφτούμε την Μπούντβα (μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη) και θα περιηγηθούμε σύντομα στην παλιά πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες – όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Ακολούθως επίσκεψη-περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Κότορ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ.Μια πόλη με πολλές εκκλησιές και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Μέσω Τίβατ, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Άφιξη στα σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και διέλευση των συνόρων. Εισερχόμενοι στην Κροατία και διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε, κινούμαστε παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, κατά μήκος των δαντελωτών Δαλματικών ακτών, φτάνουμε στο Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

3η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση πόλης)  (30+30 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,  εκκλησιές, παλάτια και  κρήνες. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας, για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι του Τσάβντατ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος.

4η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (298 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Συνεχίζουμε για το Σίμπενικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΟΠΑΤΙΑ – ΡΙΓΙΕΚΑ – ΠΟΣΤΟΙΝΑ (390 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και αναχώρηση για την Ριγιέκα, το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία των Καπουτσίνων και το κάστρο Τρσάτ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής της Ποστόινα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΙΣΤΡΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην Οπατία, το αριστοκρατικό προάστιο της Ριγιέκας, θα θαυμάσουμε, επαύλεις από την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αλλά και το αβαείο του Αγ.Ιακώβου. Η συνέχεια θα μας φέρει στην Πούλα. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης που θυμίζει Ρωμαϊκό μνημείο. Θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο (γνωστό σήμερα ως «Αρένα») το οποίο χτίστηκε τον 1ο αιώνα., το «Τέμπλο του Αυγούστου» (14 π.Χ.) κ.α. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται χτισμένο το κάστρο που ολοκληρώθηκε τον 17ο αιώνα και σήμερα είναι επισκέψιμο, διαθέτοντας και ένα μικρό μουσείο με ενδιαφέροντα ιστορικά εκθέματα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Πόρεκ, θέρετρο στην Ίστρια. Άφιξη και θα δούμε την Βουλή των δύο Αγίων, τον ναό του Ποσειδώνα και τον στρογγυλό Πύργο. Επίσκεψη στο Ρόβινι, παραδοσιακό οικισμό με γραφικά στενά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό αναχωρούμε για τη Λουμπλιάνα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Φραγκισκανικό Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, την πλατεία Πρέσερν με την ανοιχτή αγορά, την γέφυρα του Δράκου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην ομώνυμη πλατεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λουμπλιάνα για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση :

-Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 30/07 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1η ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (ξενάγηση πόλης) – ΠΟΣΤΟΙΝΑ

2η ημέρα :  ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΓΥΡΟΣ ΙΣΤΡΙΑΣ

3η ημέρα :  ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΡΙΓΙΕΚΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ

4η ημέρα :  ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

5η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση πόλης)

6η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΙΡΑΝΑ

7η ημέρα :  ΤΙΡΑΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

-Ημιδιατροφή καθημερινά.

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

-Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο.

-Μία χειραποσκευή βάρους 5kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.