ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ – ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

ΟΔΙΚΟ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

7 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις από προς Ντουμπρόβνικ

Αναχωρήσεις :

17/07, 29/7 & 09/08,  21/08

ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!

Τρέμπινιε, Κότορ, Μπούτβα, Σπλιτ, Τρογκίρ , Λουμπλιάνα, Λίμνες Πλίτβιτσε

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΑΠΟ ΒΟΛΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (630 χλμ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας, και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Μετά και από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη μία πόλη γεμάτη ζωντάνια και Ευρωπαϊκή φινέτσα. Στην σύντομη περιήγηση του Βελιγραδίου, θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το εντυπωσιακό κτίριο της Βουλής, το Ναό του Αγίου Σάββα και το Κάστρο Καλεμεγκντάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (530 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κροατία. Σύντομη περιήγηση στο Ζάγκρεμπ το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλά και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Αναχώρηση για Σλοβενία και άφιξη στην πανέμορφη Λουμπλιάνα. Στην σύντομη περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Φραγκισκανικό Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, την πλατεία Πρέσερν με την ανοιχτή αγορά, την γέφυρα του Δράκου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην ομώνυμη πλατεία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΜΠΙΧΑΤΣ (270 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Ριγιέκα, το σημαντικότερο λιμάνι της Κροατίας. Στην περιήγηση της πόλης θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, την εκκλησία των Καπουτσίνων και το κάστρο Τρσάτ. Σύντομη στάση στο αριστοκρατικό προάστιο της Οπατία και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού των λιμνών Πλίτβιτσε. Τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΜΠΙΧΑΤΣ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ (240 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περιήγηση της πόλης και ακολούθως θα ξεναγηθούμε στο ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος για βόλτα στην προκυμαία της πόλης (Ρίβα) και συνεχίζουμε για τον λόφο Μαρζάν. Η θέα της πόλης και του λιμανιού, από την κορυφή Τελεγκριν, ύψους 178 μέτρων θα σας αποζημιώσει. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Χρόνος για ελεύθερη περιήγηση στα καντούνια της μεσαιωνικής πόλης. Θαυμάστε τον καθεδρικό ναό, του 15ου αιώνα, το μικρό και το μεγάλο παλάτι Τσίπικο, την Πύλη του 17ου αιώνα και τα Βενετσιάνικα τείχηç Συνεχίστε μέχρι την άκρη του νησιού, στο κάστρο Καμερλένγκο για αναμνηστικές φωτογραφίες. Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή του Σπλίτ (Σιν). Τακτοποίηση, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση πόλης) – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (220+30 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και κρήνες. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον πύργο του Ρολογιού, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγ. Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία της Παναγίας, για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε μια βόλτα (με εισιτήριο) πάνω στα τείχη, με θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το μικρό αυτό αρχιπέλαγος αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα νησάκια, όλα κατάφυτα, πολύ γραφικά και το καθένα με τη δική του ομορφιά. Κάθε νησί αποτελεί και μια μικρή αποκάλυψη. Η κρουαζιέρα μας θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι του Τσάβντατ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, στο Τρέμπινιε, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – (80+80 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το κράτος του Μαυροβουνίου. Μέσα από μία φανταστική διαδρομή, κατά μήκος της κοιλάδας Κονάβλε και περνώντας τα σύνορα, παίρνουμε το ferryboat στο στενότερο σημείο του φιόρδ του Κότορ. Μέσω Τίβατ και Σβέτι Στεφάν θα επισκεφτούμε την Μπούντβα (μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη) και θα περιηγηθούμε σύντομα στην παλιά πόλη. Ακολούθως επίσκεψη-περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη του Κότορ η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5χλμ. Μια πόλη με πολλές εκκλησιές και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, στο Τρέμπινιε, δείπνο και διανυκτέρευση.

7n ημέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (30 χλμ.) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση :

-Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΙΣ 9/8 & ΣΤΙΣ 21/08 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΩΣ ΕΞΗΣ :

1η ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

2η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ

3η ημέρα :  ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ –  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Ξενάγηση στην παλιά πόλη)  – ΣΠΛΙΤ

4η ημέρα :  ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΜΠΙΧΑΤΣ

5η ημέρα :  ΜΠΙΧΑΤΣ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

6η ημέρα :  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

7η ημέρα : ΒΕΛΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

-Ημιδιατροφή καθημερινά.

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

-Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο.

-Μία χειραποσκευή βάρους 5kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.