ΡΩΜΗ

Αξίζει να δεις

Borghese Gallery

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο. Χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα  Flaminio Ponzio και χρονολογείται στον  17ο αιώνα και αποτελείται από 2 ορόφους  με συνολικά 20 δωμάτια. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επισκεφθεί κανείς τη Borghese Gallery είναι να έχει κάνει προκράτηση.

Η Κρύπτη των Καπουτσίνων

Η κρύπτη των Καπουτσίνων αποτελεί ένα από τα πιο αξιοπερίεργα αξιοθέατα της Ρώμης. Βρίσκεται κοντά στην Piazza Barberini, κάτω από την εκκλησία Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Στο εσωτερικό της κρύπτης υπάρχουν 3,700 σκελετοί μοναχών.

Palazzo Altemps

Στεγάζει αγάλματα του 16ου και 17ου αιώνα, τα οποία αποτελούν μέρος της συλλογής ισχυρών οικογενειών της Ρώμης. Τα περισσότερα αγάλματα είναι Ελληνικά και Ρωμαϊκά.

Villa Farnesina

Η Βίλλα Φαρνεζίνα είναι μια από τις ωραιότερες αναγεννησιακές επαύλεις της Ρώμης και βρίσκεται στη Βία ντέλα Λουνγκάρα (Via della Lungara), στην περιοχή Trastever. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι

Doria Pamphilj Gallery

Πρόκειται για μοναδική γκαλερί της Αιώνιας πόλης, που σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα και περιέχει κυρίως έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Comments are closed.