SPECIAL OFFER ΠΑΡΙΣΙ – BENELUX

 

8 ημέρες

Με απευθείας πτήσεις για Παρίσι

Αναχωρήσεις : 07/08

Μουσείο Λούβρου, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Χάγη, Γάνδη, Μπρυζ, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Φωτός. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (ξενάγηση πόλης) – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ Μετά το πρωινό μας ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Ακολουθώντας τη χρονολογική και καλλιτεχνική εξέλιξη του Παρισιού θα ξεκινήσουμε την πανοραμική ξενάγηση, όπου θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, τα πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλεως, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την Εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, την Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Στη συνέχεια αναχώρηση για ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου, όπου στην ξενάγηση μας θα δούμε την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης, όπως επίσης την ελληνική, την ρωμαϊκή, και ένα μέρος της αιγυπτιακής πτέρυγας. Επίσης θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς πίνακες του “David” και του “DelaCroix”. Στη συνλεχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελευθερο στη διάθεση των εκδρομέων. H δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε προαιρετική Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα περίφημα μπατώ μους και βραδινή βόλτα στην μαγευτική Μονμάρτη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΓΑΝΔΗ (296 χλμ.) – ΜΠΡΥΖ (50 χλμ.) – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  (280 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Άμστερνταμ. Πρώτη μας επίσκεψη η Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Θα περιηγηθούμε  στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της με τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό,  τα κάστρα του ένδοξου παρελθόντος και τα μεγαλόπρεπα πέτρινα σπίτια. Με την άφιξη μας στη Μπρυζ, ή αλλιώς Βενετία της Φλάνδρας  θα κάνουμε την περιπατητική μας περιήγηση. Τα αξιοθέατα της πόλης  πολλά, με ανέπαφη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία τους. Θα δούμε το κτίριο του Δημαρχείου, το Πύργο της Γοτθικής αγοράς , το Δικαστικό Μέγαρο και το Θέατρο.  Xρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα  μεσαιωνικά στενά της πόλης.  Αργά το απόγευμα άφιξη στο Άμστερνταμ, μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.

4η  ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ( ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στη πλωτή αυτή πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο που συγκεντρώνει έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών Ζωγράφων, το Βασιλικό Ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο των Σιδηροδρόμων, την φημισμένη πλατεία Νταμ. Για το ελεύθερο απόγευμα  σας  προτείνουμε να απολαύστε έναν καφέ στα περίφημα Brown Cafes και δοκιμάστε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ, αγοράστε παλιές μάσκες από την Ιάβα και υφάσματα στον αργαλειό από το Μαρόκο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ (60 χλμ.) – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ (25 χλμ.) -ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (150 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Βελγίου. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε  τη Χάγη, τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας και έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας, όπου θα δούμε  το Παλάτι, τις κεντρικές πλατείες, το φημισμένο κτίριο του ∆ιεθνούς Δικαστηρίου και το ιστορικό σπίτι των Ιπποτών. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ρότερνταμ, που διαρρέετε από o ποταμός Maas, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης Άφιξη το απόγευμα στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (150 χλμ.)– ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (150 χλμ.)

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη  εκδρομή  στο πανέμορφο Δουκάτο του Λουξεμβούργου που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς Οικονομικής ζωής. Με την άφιξη θα γνωρίσουμε τους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το Κυβερνητικό κτίριο με το Κάστρο, τη γραφική ιχθυαγορά, τη παλιά γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για Βρυξέλλες . Επιστροφή αργά  το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ξενάγηση πόλης) – ΠΑΡΙΣΙ (290 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση  που ακολουθεί  θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά και Μπαρόκ κτίρια και το ιστορικό δημαρχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει σαν σκοπό να δείξει στους επισκέπτες την ιστορία και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπειτα αναχωρούμε για το Παρίσι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ –ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ’όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση :

– Οι ξεναγήσεις,περιηγήσεις,εκδρομές είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο.

-Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

-Πρωινό καθημερινά.

-Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας

-Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

-Φ.Π.Α.

-Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

-Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο.

-Μία χειραποσκευή βάρους 8kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται:

-Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

-Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

-Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.

-Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Comments are closed.